Тъкмо се наканили да се женят и избухнала пандемията  Макар

...
Тъкмо се наканили да се женят и избухнала пандемията  Макар
Коментари Харесай

Стана ясно защо пропадна сватбата им

Тъкмо се наканили да се женят и избухнала пандемията 

Макар Лена Бориславова да роди щерка си Деа преди едвам 9 месеца, не я свъртя дълго време вкъщи. Оказва се, че юристката от Политическа партия е трансферирала майчинството на майка си, с цел да може да е по-ефективна в политическата си активност. В случаите, в които бабата е заета, Бориславова води отрочето си на работа, а сътрудниците й от щаба с наслада оказват помощ със промяна на памперсите. Лена споделя, че постоянно е имала поддръжката на родителите си. Когато поема по пътя на политическата кариера, те не я окуражават поради разнообразни терзания, само че и не я стопират. Вярват в свободата на волята и в това, че всеки би трябвало да прави това, в което се усеща потребен. Майка й застава компактно зад нея, оказва помощ й в оглеждането на бебето. За шанс, дребната Деа е умерено дете, което не основава проблеми.

„ Покрай щерка ми за първи път смених режима си, в който всичко беше непременно. Започнах да намирам време за сън, вместо да работя по нощите. Често се майтапя, че през първите 6 месеца след раждането съм спала повече, в сравнение с през предходните 2 години, взето дружно “, споделя Бориславова пред женското списание „ Дива “, чиято корица краси този месец. И добавя, че евентуално Деа е бебето с най-вече заменени пелени в публичните здания – в Министерския съвет, Народното събрание, щаб, празненство за избор на кмет на столицата…

Лена има връзка. с колегата си Мирослав Иванов от 11 лета, а появяването на щерка им е разумно продължение на дългогодишните им връзки. Тя е удовлетворена, че мъжът й също работи в областта на политиката и е най-голямата й поддръжка. „ Ако не беше той, може би щях да се откажа! “ безапелационна е юристката.

Въпреки слуховете за загадка женитба, Бориславова отхвърля такава да се е състояла. С обичания й в реалност вършат проекти за венчавка още през 2020 година, само че те пропадат поради пандемията. Иначе даже имат резервация за ресторант. Всичко е готово – меню, цветя, фотограф. Лена дори си набелязва рокля. После обаче фокусът на младото семейство се измества и време за празненство не остава.

„ Вече не знам дали има смисъл от автограф. Имаше миг, в който си мислех, че моите баби и дядовци ще желаят да видят брачното удостоверение, с цел да са спокойни, само че те като че ли също са на съвременна вълна и никой не ме е питал „ но по кое време ще го извършите? “. Един лист хартия няма по какъв начин да покаже стабилността на връзката, в случай че нея я няма. Мисля идващото ни огромно събитие да е кръщенето на Деа. Ще създадем празненство и ще съберем най-близките си хора “, споделя чаровната брюнетка.

Въпреки че към този момент е майка, Бориславова въобще не се вижда в ролята на стопанка. Свикнала е да е извънредно дейна и да се затвори у дома зад печката за нея не е вид. Щастлива е, че сътрудниците й демонстрират схващане към уговорките й на родител. „ Работната среда е определяща за това, една жена да не се постанова да избира сред кариерата и фамилията. А моята е доста подкрепяща. Имала съм такива провокации – планувано мероприятие  и в това време нямаше кой да гледа детето. Тогава сътрудник от екипа пое тази задача и аз бях спокойна, че всичко е наред “, споделя младата майка.

Като студентка тя постоянно пътува по света до близки и по-далечни дестинации. В интервала 2016-2022 година с сътрудници от Харвард обикалят Египет, Пакистан, Индия, Турция, Испания, Южна Африка. „ Традициите във всяка една от тези страни са разнообразни и локалните с огромен възторг желаеха да ни срещнат с културата си, да ни покажат колкото се може повече от нея “, спомня си Лена.

Когато Деа е едвам на 5 месеца, Бориславова отпътува с нея на интернационално събитие чак в Южна Корея. Летят със аероплан по 16 часа в посока, само че пътуването минава прелестно и незабелязано. „ За мен това беше ново място. Преди политиката, да странствувам беше елементарно, в този момент с графика на Народното събрание е тромава организация “, разяснява амбициозната дама.

Като на всяка жена, суетата не е непозната и на Лена, само че в умерени граници. Казва, че в хода на кариерата си постоянно е била подценявана поради младостта си, а и поради външния си тип. „ Дали си хубав или противен, постоянно могат да употребяват това събитие против теб, в случай че позволиш да се идентифицираш прекалено много с външния си тип “, разсъждава Лена Бориславова.

Стилът й на обличане е съгласуван с всекидневието и дилемите й за деня. Има и моменти, в които употребява облеклото си като акцент и обръщение – да вземем за пример когато напуща Народното събрание в предходния мандат. В този интервал камерите в пленарната зала постоянно са ориентирани към нея. Тогава изважда всички сака и ярки цветове от дрешника си и ги носи на всяко съвещание, с цел да се вижда отдалеко. Това е нейният метод да съобщи наличието си е ясно да покаже, че машинациите няма да я разколебаят.

„ Исках да покажа, че ще мина през всичко и ще оцелея!, разяснява Лена. Освен правист, Лена Бориславова е и главен мотор на партия „ Продължаваме Промяната “. Родена е на 8 октомври 1989 година в София. Завършва 91-ва немска езикова гимназия „ Проф. К. Гълъбов “ в София, а по-късно следва право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Специализира в Харвард, където е член на „ Европейската асоциация на правистите от Харвард “ и на „ Харвардската правна и бизнес асоциация “.

През 2018г. става една от трите българки в влиятелната европейска ранглиста на списание „ Форбс “ - „ 30 под 30 “, в категория „ Политика и право. Класацията отличава най-хубавите млади водачи, изобретатели и бизнесмени на Европа.

По време на държавното управление на Кирил Петко е представител на Министерски съвет и шеф на политическия кабинет на премиера. Сега е претендент за народен представител от обединението ПП-ДБ.

Източник: Уикенд
   
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР